Sjukvård - check!

Då var denna veckan slut. Befinner mig för tillfället hos min fina mor, blev en såkallad "akutresa" till henne idag.  Har nyligen varit ute och gått en runda med Emma och imorgon kommer delar av min släkt, yippie! Har inte sett dem sedan min student.

Veckan har bara varit fullproppad med sjukvård, mycket sjukvård! Lärt oss ta puls, blodtryck, sätta kanyler och säkra luftvägar med skalpell (kniv) genom hals och bröst och diverse andra saker. Lärorikt, svårt men spännande.

Helgen fortsätter med Rinkdansen imorgon efter en runda hemom och på Söndag ska jag förhoppningsvis äntligen få spela min efterlängtade match. Om jag blir uttagen vill säga :P innan den blir det kanske till att jobba en stund innan det bär av mot Karlskrona igen och en vecka fullproppad med svintråkig FSU och ett sista farväl av sjättepluton.

Nu ska jag krypa ner hos världens mysigaste lillebror och sova några timmar. PUSSHEJ


Sjv

Äntligen tillgång till en dator :P
Hemma i Vislanda nu efter ett bra arbetspass tidigare idag. Har ett gäng japaner som sitter en trappa ner och spelar poker?! Funderar på att göra dem sällskap eller hoppa in i duschen och börja planera inför kvällens bravader.

Veckan har mestadels bestått utav praktisk sjukvård. Vi har lärt oss agera i akuta situationer som billolyckor, båtkrascher etc. Lekt med låtsasblod och annat skoj ;O tagit hand om skallskador, benbrott, pulserande sår och chockskadade. Har även haft två praktiska och teoretiska TLS-lektioner där vi lärde oss täta läckage. Sjukt kul var det praktiska. Vi fick stå i en container med en "vattentät" dräkt där det bara forsade in vatten genom olika hål, och våran uppgift var att tillsammans med dem ovanför hitta det bästa alternativet för att täta läckaget innan containern fylldes med vatten. Man kan ju säga att man blev blöt och svinit nerkyld av havsvattnet efter ett tag.

Har hunnit med en runda både hos tandläkaren för att laga två hål och till beetendevetaren/psykologen under veckan också.

I torsdags hade vi även djungelmuck, vilket var MYCKET trevligt. Käkade och drack på Harrys övervåning som vi hade hyrt. Alla 65 drog senare vidare till nivå för dans och fortsatt alkoholhävning som såklart ballade ur. Ingen hade väl räknat med något annat när sjätte pluton går ut tillsammans? Diverse spyövningar, urineringar och skandaler utfördes under kvällen när vi var tillbaka på logementen igen...

Ja, som man ser flyter livet på som bara den. Tiden går så fort, för fort ibland. Delar mig från mina nära snart. Känns riktigt jobbigt. Dem har funnits där nu när livet varit ostabilt och man har behövt prata. Du och era famnar har funnits där när jag har behövt. Du och ni har gett mig den värme jag sökt. Gud vad jag tycker så bra om er!


Jag tillsammans med en kär vän, Rekstad
på djungelmucken                                                                                  Ute på övningsplattan för TLS

 


Räddningstjänst

Ja, veckan har varit mycket spännande och lärorik. I måndags var jag hos mor innan det bar av mot Karlskrona. I Tisdags hade vi brandteori och släckning med handbrandsläckare. I Onsdags hade vi belastningsövning där vi gick in i ett rökfyllt kolsvart rum med lufttuber och skulle gå i minimala utrymmen och bära 20 litersdunkar upp och ner från olika trappor. Sjukt jobbigt men kul! :D

Under torsdagen hade vi sjölivräddning. Först teori på förmiddagen sedan praktik i simhallen på eftermiddagen. Roligaste jag har gjort sedan jag kom till Karlskrona ;O Drog på oss en såkallad "vattentät" dräkt, hoppade från 5meter, vände över en livflotte, räddade kamrater och diverse samarbetsövningar. Provade även på att klättra i stegar som skulle föreställa situationer på båtar.

Ja, och tidigare idag hade vi rökdykarövningar. Då vi skulle tillsammans i lag rädda personer som var i fara osv. Efter bussresan hem tog jag bilen till Emmy, och sedan vidare på förfest hos Jenny och Jeppe. Därefter till Ewa's där Emmy gick hem efter 5 minuter och jag stannade kvar med John, Markus och Camilla. Ja, och nu sitter jag här framför datorn och är inte det minsta trött.

Så har min vecka sett ut och imorgon har jag fotbollsmatch mot och i Moheda vid 11 :D
Sleep well!

Långpermiss

över påsk!

Har haft en sjukt trevlig vecka med alla möjliga spännande händelser. I måndags packade vi och åkte till Kosta. Marscherade en FÖR jobbig bit :P var på ett skjutfält hela dagen fram till 9-10 på kvällen. Hade vändningsskjutning, mörkerskjutning och diverse andra övningar. Tränade i terräng också i grupp mot fiende, jäkla kul :D det blev en del dötid också så vi myste och snackade framför elden.

Marscherade tillbaka till vårt inkvartering där vi fick gå vaktrond hela natten. Tillbaka i Karlskrona på Tisdagen efter ännu lite marschering. Hade CBRNutbildning teori (gaser, bomber etc) på eftermiddagen. Jag var dock inte med så mycket, blev inkallad till sjukan för att slumpmässigt bli drog och alkoholtestad. Tog TBEsprutan och beställde ny laktosmedicin också när jag ändå var där. På kvällen gick Sara och jag en runda på stan och sedan tittade killarna och jag på tv fram till bingtjänst.

I Onsdags hade vi CBRNutbildning igen men praktiskt, så det blev skjutning med mask på och testade att vara inne i ett rum full av tårgas med. Sved satan! Hade även lite brandövningar och test på våra uniformer. Marscherade även lite denna dagen.

Efter mycket taggande inför denna lill-lördag hade vi förbannat kul! Mycket folk, mycket dans och MYCKET alkohol resulterade att jag fick mig 2 timmars sömn och tre personer svimmade på vapenvården vi hade igår. Försökte mig på att piggna till under gårdagen och ta nya tag till 5-kampen tillsammans med Team Emmy. Gick sådär... vid halv elva gav vi oss och gick hem efter att Emma knappt kunde stå på benen, Emmy bara stod och skrek och jag hade spytt tre gånger (nykter) :P taggade på nytt och kom tillbaka till Ewas och vidare på efterfest hos Nässert.

Ja, i det stora hela är det hur min vecka har sett ut. En mycket trevlig sådan! Är sjukt lycklig och glad för tillfället. Det känns riktigt bra att ha börjat landa i mig själv lite igen och framför allt att inte behöva grubbla så mycket.
Det är tur att man har en sådan fin familj, ett par bra vänner här hemma och alla faktiskt förstående killar nere i Karlskrona samt Nilsson och Alf förstås <3

RSS 2.0