GRAN CANARIA

DAG 1 Onsdag 3/12

Jag vaknade hos Christoffer, vi tog ett litet jobbigt farväl innan jag åkte till Terazza för att praktisera vid 10. Vid halv 1 körde jag till Ryssby för att hämta Jessica och slänga in alla väskor i bilen. Vi hörde jädra anamma till Vislanda, vägde våra väskor och parkerade bilen. Linneá körde oss till flygplatsen i Växjö. Där checkade vi in, åt oss en bit mat och delade på en öl. Flygplanet lyfte klockan 15.40 och resan tog 4,5 timmar. Jag lyckades få näsblod på flyget pågrund utav min medicin, men självklart hjälpte Jessica mig trotts sin enorma fobi för blod. Med sin galanta engelska uttalade hon sig "Do you have some paper, she has nosebleeding" och efter  en stund förstod flygvärden vad Jessica menade och jag fick mitt papper som tro det eller ej luktade rutten fisk. Jag kände fiskdoften resten av dagen. Men vad vi skrattade åt Jessicas engelska och flygvärdens service.


Vi landade och tog våra väskor, (hittade rätt reseledare), tog transferbussen och hamnade i Puerto Rico på ett fint trestjärnigt hotell vid namn Babalu. Vi fick lägenhet 409 - med ett sovrum, kök , en mycket fräsch toalett och en enorm balkong. Det första vi gjorde var att Jessica gick ner till poolbaren och köpte cigaretter . Sedan packade vi upp och gick vidare till ett köpcenter som låg precis jämte hotellet. Min näsa kände fortfarande inte för att behärska sig så på vägen tyckte den troligtvis att den skulle börja blöda igen - denna gång utan någon trög flygvärd som kunde hjälpa oss. Istället gick en norrman i femtioårsåldern förbi och förklarade att vi kunde gå in på restaurangen precis jämte. Tillslut slutade det blöda och vi gick för att handla lite. Väl hemma bytte vi om, tvättade oss, åt nudlar, drack öl och åt chips innan vi sedan lade oss i nogorlunda tid.



  

DAG 2 Torsdag 4/12

Vi gick gemensamt upp vid åttatiden. Fixade till frukost på knäckebröd, te, mjukost och nyponsoppa och satte oss på balkongen för att avnjuta morgonsolen och ta en cigarett. Vid halv tio gick vi till restaurangen Barbacua vid köpcentret för att prata med vår reseledare. Få information om hemresan, hotellavtal, tips till stränder, restauranger och shoppingmöjligheter. Vi passade även på att höra med henne vart det fanns möjlighet till sjukvård för min näsa.

Efteråt gick vi till köpcentret igen för att kolla runt lite mer ingående men affärerna var stängda. I affären vid hotellet köpte jag vykort och vatten innan vi gick till rummet för att packa och sedan gå vidare ner till poolen. Vi låg där nere hela dagen, ända fram till fyra, 23 grader i genomsnitt. Vi rökte, badade, lyssnade på musik, läste, åt (svindyr) glass, mumsade i oss bananer, drack öl och jag skrev vykort till Christoffer. Sedan gick vi hem -gjorde nyponsoppa (vi hade med pulversoppa), lagade mat, duschade och självklart fick jag näsblod igen så ut ur duschen sprang jag, lade mig i soffan och Jessica fick hjälpa mig. Konstigt nog ville det inte sluta blöda så yr i huvudet blev jag också utav järnbristen så Jessica hjälpte mig att klä på mig. Vi hann överdriva allt och tro att vi skulle få åka till sjukhuset innan det ville sluta. Efter hela händelsen var vi väl troligtvis så trötta så vi lade oss och vilade, Jessica sov och jag läste.


Senare under kvällen postade vi mitt brev och gick ner till poolbaren efter lite vin och någon öl hemma på rummet. Där stötte vi på ett par från Borlänge närmare bestämt Hedemora vid namn Arne och Ann-Britt, 63 och 62 år gamla. De blev snabbt våra nya homies! Så där satt vi vid poolen och drack öl och rökte cigaretter samt spelade bingo med våra nya polare. Ann-Britt visade snabbt sin tillit till oss och berättade hejvilt om deras kärleksbekymmer, då de nu var på en återföreningsresa/kärlekssemester efter att de varit separerade i flera månader. Vid tolv var vi hemma igen och gick och lade oss.


     

DAG 3 Fredag 5/12

Vi åt vår dagliga frukost på balkongen och packade för vid halv tio skulle vi träffa våra nya vänner utanför hotellet för att följa med till Europas finaste hotell på en visning. Det var något slags medlemskap som de ville att Ann-Britt och Arne skulle gå med i. Det var verkligen ett superlyxigt hotell men det var jättefint väder just denna dagen så jag och Jessica ville väl mest lägga oss och få sola. Vi hann dock få några soltimmar med sol och bad i havet med sandstrand från Karibien. Hotellet bjöd på solstolar, utlåning av handdukar, fika och så fick vi bada bubbelpool. Oturligt nog blev den sämre väder lagom till då visningen var färdig.

Vid kvart i fem tog vi en taxi hem. Vi duschade, åt nudlar och nybakt bröd och vilade några timmar innan vi klädde och gjorde vid oss. Så småningom gick vi till köpcentret för att kika runt lite i de olika affärerna. Hittade oss lite presenter till Kidde och Christoffer och köpte örhängen till oss själva. Efteråt gick vi till Barbacua där det var liveshowande, bland annat såg vi "Mikael Jackson", vi satt där en stund och drack Smirnoff Ice. En annan sexig såkallad dam showade också för oss innan vi gick hem för att några minst lika sexiga kort - skrattade lite åt oss själva innan vi kröp i säng.


      
  

DAG 4 Lördag 6/12

Vid nio tiden steg Jessica upp och förberedde frukost medan jag låg kvar i sängen och läste. Ann-Britt kom förbi och lånade en hårfön av oss och bjöd med oss ner till hamnen för att äta på kvällen, men vi avstod. Det var molnigt idag, ordentligt molnigt. Så vi åt vår frukost och rökte en cigarett innan vi sedan gick och lade oss igen. Jessica pluggade och jag fortsatte läsa lite. Men till slut somnade vi båda igen. Vid halv tolv tiden insåg vi att solen tittade fram, men vi litade inte riktigt på solen så vi gick inte ner till poolen. Utan lade ut våra filtar, handdukar och kuddar ute på balkongen och låg där och lyssnade på musik och sova fram till ungefär ett. Då vi tillsammans bestämde oss för att gå ner till poolen och lita på vädret. Dessvärre gick vi hem lite tidigare denna dagen för att äta soppa och halsa vin hejvilt.

Duschade och fixade till oss för en riktig kalaskväll, köpte oss mer vin efter att den första flaskan tagit slut. Tog oss vidare till Barbacua för att hinka öl och senare även gå en vända i affärerna. Traskade vidare hemåt, fortsatte dricka och jag satt vid datorn en halvtimme för att kolla mejlen, skicka sms och kolla bilddagboken. Postade även brev hem till Linneá och Bosse. Efter ännu ett par glas vin gick vi ner till poolbaren för att dricka öl och äta världens ABSOLUT godaste pommes. Vi tog oss en öl och spelade spel med bartendern. Självklart förlorade Jessica först och därför bjöd bartendern på tequila. Dock fick jag dricka upp den för att Jessica var för full. Gången efter förlorade jag och jag fick äran att få dricka lakrits-shot, som istället hamnade över mig av någon anledning och inte alls i munnen. Så småningom fick vi även testa "Canaria-shot" och snapsade öl.

När de få gästerna som var där hade gått hem hjälpte vi bartendern att städa - eller ja han gick också iväg med soporna och lämnade hela ansvaret till oss i tio minuter. Jessica gjorde sin röst hörd i mikrofonen "Come down and drink beer with us, don't lay in bed" - inga kom! Efter några roliga fotografier och ett bestämt nej till bartendern som ville följa med oss hem så var det dags för att gå hem alldeles själva.

När vi kom hem borstade vi tänderna, tog en massa kort, filmade, Jessica bajsade och tillslut sjöng tjejen sig själv och mig till söms efter både en och annan sång - "även också en sång tillägnad till EMMA SWANMOUNTAIN" och yes of course fick jag klä av henne kläderna ;)


             

DAG 5 Söndag 7/12

Det var molnigt idag, men vid tio gick vi ut på balkongen och solade med vår fantastiska bakfylla. Vi åt frukost och sedan lunch i form av nudlar innan vi gick ner till poolen. Solen hade börjat titta fram så vi låg där fram till fyra tiden. Jag läste som vanligt i min bok men somnade och vaknade sönderbränd. Sedan gick vi hem och jag klädde mig innan jag tog en promenad ner till hamnen i Puerto Rico, det tog en stund då hela vägen bestod av trappor längst berget. Till slut kom jag ner och det var inte nådigt vad alla affärer såg exakt likadana ut och i varje liten affär stod en äcklig ful kille som skulle hälsa på mig, kommentera min bedårande klänning och berätta hur vacker de tyckte jag var. Självklart skulle de ju kramas och smeka och tafsa mig på rumpan etc, AAAAAAAAAH - SVIN!


Efter att jag gått vid hamnen och längst stranden så gick jag till SPAR och unnade mig lite kakor, kinderchoklad och hittade mig vit toblerone. Sedan gick jag hem, men denna gången upp för de cirka 600 trappstegen. När jag väl kom hem efter flera stopp var jag svimfärdig med min kalasdåliga kondition så jag mådde jättedåligt. Jessica däremot satt hemma med en nystädad lägenhet och en svensk aftonbladet som vi fått av våra grannar.

Efter en liten stund gick vi till köpcentret ännu en gång men för att äta UTE, vi fann en liten italiensk restaurang. Vi delade på en Capricossa, åt upp  den minst sagt illa kvickt, rökte, betalade och drack en "Canaria-shot" innan vi tog oss hem igen. Vi kollade igenom lite bilder och filmer från dagen innan, skrattade en stund och gick sedan och lade oss tidigt. Vi låg mest i sängen en stund och beklagade oss över vår hemlängtan. Hade fått världens gulligaste sms utav världens gulligaste pojkvän.


           

DAG 6 Måndag 8/12

Vi steg upp lite extra tidigt idag, åt en rejäl frukost och insåg att det var strålande väder. Så vi packade och skulle skynda oss ner till poolen men först gick vi förbi våra kära vänner som skulle åka till den där lyxhotellet och bo där resten av resan så det hade en lite överraskning till oss sa de. Jessica och jag var ju helt säkra på att de med sin extremt alkoholsinniga vardag skulle ge oss en flaska sprit men icke när vi kommer ut på balkongen sitter två killar, från Sverige. Rättare sagt från Stockholm och var i 20-årsåldern. De ansåg att nu när de stack skulle vi få lite nya vänner att umgås med liksom. Vi satt på balkongen en stund, pratade och rökte. Sedan tog vi ett "jobbigt" farväl av våra homies och bytte telefonnummer med dem innan vi gick ner.


Efter en stund kom våra nya polare ner och gjorde oss sällskap. Vi låg där nere ända tills det var dags att gå upp för att äta lunch i form av de vanliga nudlarna. Sedan gick vi ner igen och solade fram till då det började bli lite halvkyligt av att solen gick i moln vid fyra tiden.


Då gick vi upp till oss, duschade, gjorde oss i ordning och passade på att ha ett litet barnsligt bråk jag och Jessica. Jag gick och lade mig för att läsa och hon gick över till de nya vännerna. Jag sov en stund och mådde allmänt askasst med hemlängtan och all annan onödig skit och bara var allmänt känslig så att säga. Vaknade dock efter en stund av att en av killarna knackade på vår dörr och ville få med mig ner till dem. Jag insåg snabbt att jag inte kunde somna om så jag började gör vid mig. Efter en liten stund kom den andra killen ner och försökte tjata med mig bort han med. Jag tog mig en öl och en cigarett på balkongen i stället. Satt där och skrev och bestämde mig för att gå bort till dem.


Vi blev bjudna på öl och groggar innan vi gick för att äta som de bestämt hade sagt att de skulle bjuda på. Vi spelade tecknet och självklart vann jag och Jessica överlägset. Därefter tog vi en taxi in till stan, Puerto Ricos stad - närmare bestämt till det stora köpcentret vid McDonalds. Vi hittade en liten restaurang som vi valde. Jessica lyxade till det ordentligt med pizza och vi andra tre åt kyckligfilé med Bearnaisesås och pommes. Det var verkligen mums med lite riktig mat. Sedan fick vi en varsin drink och Johan köpte en varsin ros till mig och Jessica. Efter lite halvkassa skämt från servetrissen sådär gick vi vidare till Budda - en pub. Vi flickor mådde lite sämre efter maten, så jag tog bara en tequila och killarna drack öl och drinkar. Men vi rökte vattenpipa och lyssnade på musik innan vi gick ner till diskoteket "Joker" där jag vågade mig på två Baileys i min nyinvesterade partyhatt ï form av ett paraply. Jag älskar att likna Lasse Berghagen. Johan var äckligt jobbig mot Jessica efter att hon hade det lite krabbigt med Kidde så vi tog en taxi hem och skildes från killarna vid tolv - ett tiden.


           

Resans, xD

Jessica: Aina har varit på Fotorama

Emma: Jessica, det heter Fuerteventura!


RSS 2.0